Blog

5 steder du kan købe kunst

Vil du gerne have meget mere kunst derhjemme, men er du ikke vant til at købe kunst, og ved du ikke lige, hvor du skal gå hen for at købe det, har vi her lavet en lille liste med inspiration til, hvor du kan købe rigtig god kunst til dine vægge derhjemme.

Uanset om du vil have flotte malerier, abstrakt kunst eller hvad du nu kunne tænke dig, er der mulighed for at købe det flere forskellige steder – både på nettet og på fysiske lokationer.

Auktion

Det første sted, vi kommer til at kigge på her, er auktion. Der er nemlig rig mulighed for at købe dine nye kunstværker på auktion, hvis du har lyst til det.

Udfordringen ved at købe noget på auktion er som regel, at der ikke er nogen fast pris på værket. Dermed kan du ikke være sikker på, hvad du kommer til at betale for værket, da prisen let kan stige i vejret.

Værker fra arkitekt, forfatter og opfinder Piet Hein er tit blevet solgt på auktion, og du kan også finde værker fra mange andre danske kunstnere på auktioner.

Galleri

Hvis du gerne vil købe værkerne til en fast pris, kan du også vælge at tage på et galleri i stedet for.

Her er der tit værker fra flere forskellige kunstnere samlet et sted, og der kan du også ofte købe de værker, der er udstillet på det enkelte galleri.

Udstillinger

Der er også masser af udstillinger fra enkelte kunstnere landet over, som du kan vælge at besøge for at blive inspireret til, hvad der skal hænge på dine vægge.

Her er der også tit mulighed for at købe værkerne, hvis du kan lide dem. Og du har endda tit også mulighed for at møde og snakke med kunstneren bag værkerne.

Kunstmesse

Et andet spændende sted at købe kunst er på en kunstmesse. Hvis du aldrig har prøvet at være på en kunstmesse, er det måske i år, du skal give det et skud. Det er altid spændende at komme på kunstmesse, og det er aldrig til at vide, hvad du kan forvente dig af messen næste gang.

Her er der masser af udstillinger, gode muligheder for at møde kunstnere og andre kunstinteresserede personer, som du kan snakke med og diskutere kunst med. Og måske kan du selv blive inspireret til at lave din egen kunst.

Direkte fra kunstneren

Hvis du gerne vil støtte den enkelte kunstner, og hvis du ikke er interesseret i, at et galleri eller en auktion skal nappe en stor del af pengene, kan du altid købe værkerne direkte fra kunstneren, hvis det vel og mærke ikke er en alt for stor eller kendt kunstner, der ikke er til at tage kontakt til.

Er der eksempelvis en mindre eller en lokal kunstner, som du godt kan lide, kan du jo tage fat i vedkommende og høre om mulighederne for at købe værker direkte fra personen. Så går alle pengene også til kunstneren, som dermed får mulighed for at lave endnu flere værker.

5 steder du kan købe kunst
5 steder du kan købe kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.